Parama dėkojame




Popiežius: nebūkime kurti Dievo kvietimui

kurtiDievas, būdamas meilė, iki galo gerbia mūsų laisvę. Jis siūlo save, tačiau savęs niekad neprimeta, pažymėjo popiežius, sekmadienio vidudienį Viešpaties Angelo maldos proga dalydamasis mintimis apie Jėzaus palyginimą XXVIII eilinio sekmadienio Evangelijoje.

Tai palyginimas apie karaliaus sūnui keliamą vestuvių puotą – Dievo mums parengtą puotą, kad būtume bendrystėje su juo ir tarpusavyje, patikino popiežius pažymėdamas, kad mes visi esame Dievo pakviesti joje dalyvauti. Ir turime atsiliepti į jo kvietimą, reikia laiko jį priimti, pasirengimo, kad atsakytume „Taip!“.

Dievas kviečia būti su juo, tačiau suteikia galimybę kvietimą priimti arba ne. Jis siūlo ne pavaldumo, o tėvystės ir sūnystės santykius, bet laukia mūsų laisvo apsisprendimo. Dievas gerbia mūsų laisvę, labai gerbia, sakė popiežius priminęs šv. Augustino pasakymą, kad Dievas, kuris tave sukūrė be tavęs, negali tavęs išgelbėti be tavęs. Ir ne todėl, kad jis to negalėtų, – juk Dievas visagalis! – o todėl, kad, būdamas meilė, Dievas iki galo gerbia mūsų laisvę. Jis siūlo save, tačiau savęs niekada neprimeta, – pažymėjo popiežius, sekmadienio vidudienį kreipdamasis į maldininkus ir turistus Šv. Petro aikštėje.

Pranciškus ragino prisiminti, kaip dažnai mes neatsižvelgdavpme į Dievo kvietimą todėl, kad užsiėmę galvojome apie savo reikalus.  Būna, kad kovojame dėl savo laisvo laiko, tačiau šiandien Jėzus mus kviečia rasti laiko, kuris išlaisvina, skirti laiko Dievui, kuris atgaivinta ir pagydo širdis, sustiprina mumyse ramybę, pasitikėjimą, džiaugsmą, kuris gelbsti nuo blogio, vienišumo ir prasmės praradimo.

Verta ir gražu būtu su Viešpačiu, skirti jam laiko, sakė popiežius pakvietęs rasti laiko dalyvauti Mišiose, klausytis Dievo Žodžio, melstis ir užsiimti labdara, nes padėdami silpniems ir vargšams, bendraudami su vienišais, patenkindami prašančiųjų poreikius, guosdami kenčiančiuosius esame su Viešpačiu, kuris yra stokojančiuosiuose. Popiežius pridūrė, kad daugelis mano, jo tai yra laiko gaišimas ir užsidaro savo pasaulyje. Tačiau tai liūdna: kiek daug liūdnų širdžių, pridūrė popiežius. Jis kvietė kliautis Švč. M. Marija, prašyti jos, kad padėtų nebūti kurtiems Dievo kvietimui. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode