Marcinkevičius




Pasirašytas ketinimų protokolas dėl parko įkūrimo Jurbarko mieste

Š. m. balandžio 12 d. savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius ir Jurbarko „LIONS“ klubo prezidentas Algimantas Kuncaitis pasirašė ketinimų protokolą dėl parko įkūrimo Jurbarko mieste. „Tai puiki pradžia bendram darbui, bendros idėjos realizavimui“, – sakė Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

Susitikime su rajono vadovu dalyvavo „LIONS“klubo viceprezidentasArvydas Griškus, klubo nariai – Gvidas Byčius (projekto koordinatorius) irAudronė Balčiūnienė (klubo sekretorė) bei šios idėjos rėmėjas-partneris, parko vizualizacijos kūrėjas, architektas Andrius Ganusauskas.

Architekto teigimu, Jurbarko miesto kontekste šis projektas būtų labai reikšmingas. „Parkas būtų įrengtas Sodų gatvės gyvenamųjų namų kvartale, kur jokių žaliųjų erdvių praktiškai nėra. Tai būtų tarsi žalia oazė viso šio miesto gyventojams“, – sakė A. Ganusauskas. Parke būtų įrengti suoliukai, vaikų žaidimo aikštelės, o galbūt net ir treniruokliai. Ši 2 hektarų erdvė būtų skirta visiems šio miesto gyventojams – vaikams, jaunimui, suaugusiems, pritaikyta neįgaliesiems, kurie kartu su visais čia galėtų leisti savo laisvalaikį.

„Apie šį projektą išgirdau praėjusių metų pabaigoje ir labai nudžiugau, kada grupė žmonių, būtent „LIONS“ klubas kartu su partneriais iš Norvegijos, pasiūlė idėją – sutvarkyti šiek tiek apleistą Jurbarko miesto erdvę, joje sukurti parką. Idėja būtų įgyvendinta bendromis lėšomis kartu su partneriais iš Norvegijos. Manau, kad tai bus puiki ir graži vieta žmonių susibūrimui“, – sakė rajono meras Skirmantas Mockevičius dėkodamas šios idėjos iniciatoriams – Jurbarko „LIONS“ klubo nariams.

Pasak „LIONS“ klubo nario, projekto koordinatoriaus Gvido Byčiaus, kitais metais „LIONS“ klubas švęs 20 metų jubiliejų, todėl tai būtų puiki pradžia šio projekto startui.

Prie šios idėjos įgyvendinimo kviečiame prisidėti ir visuomenę. Š. m. balandžio 30 d. Jurbarke vyks miesto ir verslo dienos, kurių metu „LIONS“ klubo palapinėje įsigiję saldžių pyragaičių, kavos, arbatos ir kepto paršiuko, ne tik paremsite šį gražų projektą, bet ir turėsite galimybę pasiūlyti šiam parkui pavadinimą.

Lina Lukošiūtė

Jurbarko rajono savivaldybės

Tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode