Marcinkevičius




Lietuvos artojai varžėsi dėl geriausiojo vardo

 

„Nepabuvęs kareivėliu – nebus geras artojėlis“ – tokiu šūkiu dalyvius ir svečius šiemet pasitiko Lietuvos artojų varžybų organizatoriai. Jau 18-ąjį kartą vykstančios tradicinės varžytuvės šurmuliavo Mantviliškio kaime Kėdainių rajone. Nors orai šią vasarą permainingi, tačiau šįsyk gamta artojus nusprendė palepinti ir pasitiko saule bei pradžiuvusiais laukais.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pasveikino visus susirinkusius dalyvius ir palinkėjo tiesių vagų ne tik laukuose, bet ir gyvenime.

„Lietuva nuo seno garsėja savo artojais. Daugybę metų vykstančios varžybos – puikus to įrodymas. Nors dabar ūkininkams pats darbymetis, įkvepia, kad visgi suradote laiko atvykti ir sudalyvauti, – kalbėjo varžybų dalyviams ministrė, – toks uždegantis entuziazmas yra pavyzdys kiekvienam iš mūsų“.

Palinkėjusi artojams sėkmės V. Baltraitienė pati sėdo už traktoriaus vairo, kad išverstų pirmąją varžybų vagą ir duotų žalią šviesą kitiems dalyviams. Apie traktoriaus valdymo subtilybes jai papasakojo ko gero geriausias Lietuvos artojas Kazys Genčius iš Kretingos rajono. Vyriškis yra daugkartinis artojų varžytuvių dalyvis, nugalėtojo laurus pelnęs net 12 kartų.

Varžybų dalyviai susirinko iš įvairiausių šalies rajonų: nuo neseniai pilnametystės sulaukusių profesinių centrų moksleivių iki jau keliasdešimt metų traktorių vairuojančių ūkininkų. Tačiau ne viską šiose varžybose lemia jaunatviškas entuziazmas ir greitis. Varžybų tikslas – išversti kuo tiesesnę vagą, tad ilgametė patirtis čia tik privalumas.

Geriausiu artoju pripažinto dalyvio laukia išskirtinis pripažinimas – galimybė atstovauti Lietuvą kitais metais vyksiančiose tarptautinėse artojų varžybose tolimojoje Kenijoje.

Renginio žiūrovai turėjo galimybe susipažinti su naujausia žemės ūkio technika, išgirsti apie Kaimo plėtros programos pasiekimus, pajodinėti žirgais ir prisiliesti prie Lietuvos kariuomenės gyvenimo.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode