Marcinkevičius




Kaip išsirinkti tinkamiausias furnitūros tvirtinimo detales?

stalasBaldų plokščių tvirtinimo detalėsdažniausia yra trijų rūšių – metalinės, plastikinės  ir medinės. Nuo jų tiesiogiai priklauso baldo stabilumas, mobilumas ir nepriekaištinga išvaizda. Šių detalių pagrindą sudaro varžtai, veržlės, medsraigčiai, lankstai, jungiamieji kampai bei lankstymo mechanizmai. Be tvirtinimo detalių furnitūros rinkoje dar figūruoja baldų kojelės, rankenėlės ir įvairūs baldams skirti aksesuarai.

Kaip apibūdinami tvirtinimo varžtai ir veržlės?

Baldų gamyboje paprastai yra naudojami cinkuoti arba chromuoti plieniniai varžtai. Jie apsaugoti nuo korozijos pavojaus. Kiekvienas varžtas turi išorinį sriegį, kurio dėka sujungiamos tvirtinamosios detalės. Įprastai varžtas yra prakišamas pro jam pritaikytą kiaurymę ir po to, pagal poreikį, priveržiamas arba atlaisvinamas. Kartu su varžtu yra naudojama ir veržlė, nes jos dėka varžtas pritvirtinamas.

Kodėl medsraigčiai yra gana plačiai naudojami?

Medsraigčiai yra priskiriami prie itin populiarių tvirtinimo detalių, nes jų dėka montuojamiems baldams per labai trumpą laiką galima garantuoti patikimą baldų dalių sujungimą. Be to, juos ne tik lengva įsukti, bet ir prireikus išsukti.

Medsraigčiai yra įvairių ilgių. Juos gamina iš minkštesnių plieno rūšių. Vieni būna padengti cinku, kiti negrūdinti, pagaminti iš negrūdinto anglinio plieno, esama ir tokių, kurie pagaminti iš nerūdijančio plieno.

Kokius kampukus rinktis – metalinius ar plastikinius?

Baldų detalėms tvirtinti yra naudojami specialūs kampukai. Jie yra metaliniai ir plastmasiniai. Nuo medžiagos, iš kurios jie pagaminti, priklauso paties baldo patvarumas ir ilgaamžiškumas. Kampukai yra L raidės formos, jie skirti baldinių plokščių sujungimui bei lentynų montavimui.

Jeigu lentynai nėra būtina atlaikyti didelį svorį, tada jai galima naudoti gana patvarius plastikinius kampukus. Tačiau jei lentyna skirta didelio svorio daiktams laikyti, tad verčiau rinktis metalinius kampukus.

Kokią įtaką baldų tvirtinimo detalėms gali turėti aplinka?

Jeigu patalpa, kurioje stovės baldas, yra drėgna, tada ir jo tvirtinimo detalės turėtų būti pagamintos iš drėgmės nebijančių medžiagų, tik tada jos galės ilgai tarnauti. Ne paskutinėje vietoje lieka ir bendra estetinė esamos aplinkos charakteristika. Išorėje matomi baldų tvirtinimo elementai neturėtų išsiskirti iš bendro interjero stiliaus ir išlaikyti bendrą emocinę nuotaiką.

24-42b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode