Parama dėkojame




Studentai rengia eisenas, sieks atkreipti dėmesį į problemas

studentaiMinint Tarptautinę studentų dieną penktadienį jaunimas rengia eisenas Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje, sieks atkreipti dėmesį į studentų problemas.

„Smagios eisenos metu akcentuosime studijų kokybės trūkumus, nuviliantį studento stipendijos dydį, bendrabučių būklę, psichologinę studento sveikatą. Kai kurie studentai į situaciją pažiūrėjo su humoru, todėl bus galima pamatyti nuotaikingų plakatų“, – sako LSS atstovė Gabrielė Jarošiūnaitė.

Kaip skelbiama, tai pirmoji tokia Lietuvos studentų sąjungos (LSS) organizuojama eisena, vyksianti trijuose miestuose, kuriuose studentų skaičius didžiausias.

Studentai nešini plakatais jungsis į eisenas, po kurių lauks diskusijos su aukštojo mokslo atstovais ir studentų lyderiais.

Po eisenos dalyviai bus kviečiami užrašyti savo studentiškas problemas į specialią Studentų problemų deklaraciją. Šis Tarptautinės studentų dienos dokumentas penktadienį bus visuose trijuose miestuose, kuriuose vyks eisena.

„Visgi, eisena neliks tik eisena, nes Sąjunga su problemomis keliaus į Lietuvos Seimą. Norime, jog politikai pamatytų, su kokiais rūpesčiais susiduria studentai ir padėtų tas problemas spręsti. Pastebime, kad finansiniai sunkumai, pervargimas ar kiti neigiami studijų aspektai suprantami kaip įprasti studentiško gyvenimo veiksniai. Taip neturėtų būti“, – teigia G. Jarošiūnaitė.

Vilniuje eisena drieksis nuo Rotušės aikštės Pilies gatve Katedros aikštės link. Kaune – nuo Istorinės Prezidentūros Laisvės alėja Studentų skvero link, o Klaipėdoje – nuo Senojo turgaus Tiltų gatve Atgimimo aikštės link. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode