Pasaulio čempionatas: Kroatija sutriuškino Argentiną

 

Pasaulio futbolo čempionate Rusijoje itin pavojingoje situacijoje atsidūrė Argentinos rinktinė. Argentiniečiai po neįtikėtinos vartininko Wilfredo Caballero klaidos ir nuostabaus Luka Modričiaus šūvio 0:3 nusileido Kroatijai, kuri užsitikrino bilietą į aštuntfinalį.

Argentinos rinktinės vartininkas W.Caballero tikriausiai jau supranta, ką Čempionų lygos finale jautė „Liverpool“ vartų sargas Loris Kariusas. Būtent argentiniečio klaida buvo lemiama šiose rungtynėse.

Antrojo kėlinio pradžioje šis tiesiog atidavė kamuolį varžovui ir Ante Rebičius technišku smūgiu išvedė Kroatijos rinktinę į priekį.

Vartininkas griebėsi už galvos, bet turėjo grįžti į darbo vietą. Sutrikę argentiniečiai jau nieko nebegalėjo nuveikti varžovų aikštės pusėje, o užsivedę kroatai pridėjo dar du įvarčius.

Argentinos rinktinės treneris Jorgi Sampaoli net nusivilko švarką ir vaikščiodamas šalia aikštės bandė išgelbėti komandą. Jis į kovą metė Gonzalo Higuainą, Paulo Dybalą ir Cristianą Pavosą, bet niekas neveikė. Blankus atrodė ir Lionelis Messi, kuriam žaidimas nacionalinėje rinktinėje tapo ne džiaugsmu, o kančia. Kaip ir rungtynėse su Islandija, jį apsupdavo gausios kroatų gynybos pajėgos.

81-ąją minutę antrą įvarti šiame čempionate įmušė Luka Modričius, kuris paleido nuostabų ir tikslų tolimą smūgį, padvigubindamas savo rinktinės persvarą.

Jau per pridėtą rungtynių laiką įvartį įsirašė ir Ivanas Rakitičius, kuris pasinaudojo sumaištimi argentiniečių baudos aikštelėje. W.Caballero paliko vartus, gynėjai greičiausiai tikėjosi nuošalės ir leido kroatams tiesiog smagintis trečiuoju įvarčiu.

Rungtynių metu netrūko ir aistrų. Nicolas Otamendi rungtynių pabaigoje spyrė kamuolį į galvą I.Rakitičiui ir gavo tik geltoną kortelę, nors veiksmas buvo tikrai nesportiškas.

Argentinos rinktinė dar neprarado vilčių patekti į kitą etapą. Paskutinėse grupių etapo rungtynėse jie privalo nugalėti Nigeriją.

Tiesa, jei Islandija nugalėtų Nigeriją, Argentina galėtų aplenkti islandus tik įmušusi daugiau įvarčių.

Vilnius, birželio 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode