Baltijos taurės turnyrą lietuviai pradėjo pralaimėjimu estams

Pirmasis blynas šių metų Baltijos taurės varžybose Lietuvos futbolininkams prisvilo. Rakverės mieste vykusiame mače trečiadienio pavakarę Edgaro Jankausko vyrai 0:2 nusileido estams.

Nors prieš dvikovą tiek treneris, tiek jo auklėtiniai kalbėjo tik apie pergalę, įgyvendinti šiuos sumanymus ir žaidimo planą buvo gerokai sudėtingiau nei iš pradžių atrodė.

Pirmajame kėlinyje lietuviai turėjo nežymią teritorinę persvarą, tačiau gavo dvi skaudžias pamokas. 22-ąją minutę Vykintas Slivka prarado kamuolį aikštės viduryje, o tuo pasinaudoję šeimininkai surengė žaibišką ataką ir po puikios kombinacijos vienas prieš vartininką atsidūręs Henrikas Ojamaa išvedė estus į priekį.

Po 13 minučių rezultatą išlyginti galėjo Fiodoras Černychas, bet iššokęs vienas prieš vartininką jo pergudrauti nesugebėjo.

Neįmuši tu, įmuša tau. Netrukus estai pasižymėjo ir antra kartą. Iš aikštės gilumos puikų perdavimą baudos aikštelėje gavęs „Fulham“ devyniolikmetis talentas Mattiasas Kaitas nesuklydo ir iš aštraus kampo antrą kartą pasiuntė kamuolį į Ernesto Šetkaus vartus.

Antrajame kėlinyje E.Jankauskas bandė stiprinti puolimą, tačiau išvengti spyrio į sėdynes nepavyko.

Estijos rinktinei nepadėjo didžiausia komandos žvaigždė, su „Liverpool“ ekipa Čempionų lygos finale kovojęs Ragnaras Klavanas. Jis nusprendė išsigydyti traumas.

Savo netekčių turėjo ir lietuviai. Mūsų gretose dėl pasirodymų Kazachstano ir Baltarusijos pirmenybėse negalėjo žaisti Artūras Žulpa, Mantas Kuklys ir Egidijus Vaitkūnas.

Birželio 5 dieną lietuviai sugrįš į Vilnių – LFF stadione rinktinė priims Latvijos nacionalinę komandą.

Po Baltijos taurės varžybų Lietuvos rinktinė išvyks į Maskvą, kur birželio 8 dieną susitiks su Iranu. Birželio 12 dieną lietuviai Varšuvoje išbandys jėgas su Lenkijos rinktine.

Pastarąjį kartą Baltijos taurės turnyrą mūsiškiai laimėjo 2010-aisiais, kai varžybos vyko Kaune.

Estija – Lietuva 2:0 22' [1:0] Henrikas Ojamaa 43' [2:0] Mattiasas Kaitas

Estija: Sergejus Lepmecas, Madis Vihmannas, Mattiasas Kaitas, Sanderis Puri, Henris Anieras, Henrikas Ojamaa, Trevoras Elmi, Karolas Mecas, Gertas Kamsas, Artiomas Dmitrijevas ir Nikita Baranovas.

Lietuva: Ernestas Šetkus, Edvinas Girdvainis, Algis Jankauskas, Rolandas Baravykas, Valdemaras Borovskis, Ovidijus Verbickas, Vykintas Slivka (74' Karolis Laukžemis), Povilas Leimonas (46' Simonas Paulius), Justas Lasickas (68' Simonas Urbys), Arvydas Novikovas ir Fiodoras Černychas.

Vilnius, gegužės 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode