Lietuvos šokėjai – pasaulio čempionato finalininkai ir prestižinių varžybų prizininkai

Šeštadienį Rusijos sostinėje Maskvoje vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) jaunimo 10-ies šokių grupės pasaulio čempionatas, kuriame Lietuvos atstovai Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas”) pateko į finalą ir užėmė penktą vietą.

Šios grupės čempionais tapo rusai Semenas Kržanovskis ir Elizaveta Lykhina, antrą vietą užėmė Latvijos atstovai Denisas Gudovskys ir Megija Dana Morite, o bronzos medalius laimėjo Vladislavas Untu ir Polina Baryshnikova iš Moldovos. Čempionate dalyvavo 34 poros.

Sekmadienį Maskvoje vyko prestižinės WDSF reitingo varžybos, kuriose, „Grand Slam” kategorijos suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”) laimėjo sidabro medalius, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa” – Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”) užėmė šeštą vietą.

Grupės nugalėtojais tapo Dmitryjus Žarkovas ir Olga Kulikova iš Rusijos, o trečią vietą užėmė italai Francesco Galuppo ir Debora Pacini. Varžybose dalyvavo 175 poros.

Lietuvos sportinių šokių federacijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode