Kepti aguročiai su įdaru

 

Reikės:

1 aguročio

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

1 svogūno

1 česnako skiltelės

100 g saliamo ar kitos šaltai rūkytos dešros (o jei vegetariškai darote-nedėkite)

1 šaukštelio rūkytos paprikos

1/2 šaukštelio uoginės paprikos

po 1/2 šaukštelio raudonėlio ir čiobrelio

400 g konservuotų pomidorų iš skardinės

400 g maltos veršienos

100 g marinuotų paprikų

saujelės petražolių

85 g džiūvesėlių

100 g kietojo tarkuoto sūrio (kaip „Džiugas")

druskos pagal skonį

Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus iš jo pasidaryti, siūlau juos įdaryti mėsiškai arba vegetariškai su daržovėmis.

Taigi, įkaitiname orkaitę iki 200 C. Pasiraitojame rankoves, agurotį nuplauname ir perpjauname pusiau. Išskobiame šaukštu jo „mėsą“, t.y. – minkštimą. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ir perkeliame ten abi aguročio puseles. Pabarstome druska bei pipirais.

Svogūną smulkiai supjaustome kubeliais, o česnaką išspaudžiame arba taip pat supjaustome smulkiais kubeliais (arba pakepiname visą, jei nemėgstate kramtyti česnako, na, kaip jau noris). Susmulkiname dešrą ir paprikas. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame svogūną ir kepiname apie 10 minučių, kol suminkštėja. Suberiame ir česnaką, dešrą, prieskonius bei maltą veršieną į kompaniją. Jei neturite veršienos, tikrai tiks bet koks mėgstamas faršas. Pakepiname kelias minutes, sudedame konservuotus pomidorus ir paprikas. Sumažiname ugnį ir troškiname apie 10 minučių. Petražoles supjaustome smulkiai ir suberiame į keptuvę. Jau pats laikas nukelti ją nuo ugnies.

Išdaliname paruoštą įdarą į dvi aguročio kišenes, uždengiame folija ir kepame 3o minučių. Tuomet išimame iš orkaitės, užbarstome džiūvėsėliais bei tarkuotu sūriu ir grąžiname į orkaitę dar 15 minučių, kol apskrus viršus. Ir agurotį patikrinkite – jis irgi turi būti minkštas. Jei jis dar nelabai, tai uždenkite folija ir dar pakepkite iki kol suminkštės. Prieš valgydami dar pabarstykite šviežių petražolių. Skanaujame, kai tik šiek tiek pravėsta.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode