Dar vienas bandymas papirkti pareigūnus

Šeštadienį, liepos 16 d., Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie galimai neblaivų vairuotoją. Patruliams patikrinus informaciją, ši pasitvirtino.

Tie patys pareigūnai, dar visai neseniai sulaukę pasiūlymo savo kišenes papildyti 150 eurų ir pažiūrėti pro pirštus į tai, jog neblaivus vyriškis sėdo už automobilio vairo, šį kartą išgirdo kur kas vertingesnį pasiūlymą. Pareigūnai, sustabdę automobilį „Peugeot“ ir priėję prie vairuotojo pusės durelių, kone iškart suprato, kad gyventojų pranešimas buvo teisingas. Tauragiškiui ne iš karto pavyko pūsti į alkotesterį, prireikė net 3 bandymų, kol galiausiai 69 metų vyrui buvo nustatytas sunkus (3,00 prom. alkoholio) girtumas. Supratęs, kad jo lauks ne tik bauda, bet ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas, vyras pareigūnams pasiūlė išties įspūdingą sumą – net 800 eurų.

Kaip pasakojo pareigūnai – jie gimtąja kalba keliskart vyriškį įspėjo apie gresiančią atsakomybę, tačiau šis apsimetė, kad supranta tik rusų kalba. Jauni pareigūnai nepasimetė ir iš karto, pasinaudoję išmaniosiomis technologijomis, vyrui tą patį išvertė į neva tik vieną jam suprantamą rusų kalbą. Net ir tai vyro neatgrasė nuo bandymo papirkti pareigūnus, jis ir toliau siūlė tuos pačius 800 eurų.

Vyras dėl šios nusikalstamos veikos buvo sulaikytas. Šiuo metu jam pareikšti įtarimai dėl bandymo papirkti. Tauragiškiui gresia arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Vyro atžvilgiu taip pat pradėta ir administracinė teisena. Už vairavimą esant neblaiviam, jam gresia bauda siekianti 868 eurus su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba, administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Primename, jog bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui vertinamas kaip kyšis. Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį, kad asmuo būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Tauragės apskrities VPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode