Mažeikiškis užsiėmė šešėliniu verslu

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl biokuru prekiaujančios Mažeikių bendrovės direktoriaus, kuris iš šešėlinės prekybos durpių briketais gavo daugiau kaip 36 tūkst. eurų nelegalių pajamų.

FNTT tyrėjai nustatė, kad mažeikiškis verslininkas į bendrovės buhalterinę apskaitą neįtraukė įsigytų  daugiau nei 400 tonų durpių ir pjuvenų briketų. Per metus be apskaitos dokumentų pardavusi šį biokurą įvairioms Žemaitijos regiono bendrovėms ir privatiems asmenims, Mažeikiuose veikianti bendrovė nuslėpė daugiau nei 36 tūkstančius eurų gautų pajamų. Atliekant tyrimą buvo išaiškinta, kad biokuro bendrovės vadovas plėtoti verslui buvo nelegaliai pasamdęs du asmenis. Vienas jų – vairuotojas – išvežiodavo perkamus durpių ir pjuvenų briketus, o bendrovėje dirbusi moteris telefonu iš klientų priimdavo užsakymus, padėjo tvarkyti buhalterinę apskaitą. Jiems abiem neoficialiai per metus buvo sumokėta daugiau kaip 3 tūkstančiai eurų atlyginimo vokeliuose.

FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjų atliktame tyrime paskaičiuota, kad apgaulingai tvarkydamas apskaitą ir neteisingai teikdamas mokesčių administratoriui duomenis apie pajamas, pelną ar turtą, biokuru prekiavęs verslininkas nesumokėjo beveik 10 tūkstančių eurų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūra. Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Mažeikių rajono apylinkės teismui.

FNTT informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode