Įkliuvo kontrabandą gabenęs vairuotojas

Sekmadienį, po pietų, Mažeikių rajone sustabdytas automobilis, kuriame gabenta per 11 tūkst. kontrabandinių cigarečių. Vairuotojui gresia bausmė ne tik už kontrabandos gabenimą, bet ir už nepaklusimą reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

 

Spruko nuo pareigūnų

Kaip informavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė, liepos 3 d., apie 13.20 val., Mažeikių r., Užežerės k., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai stabdė patikrinimui įtarimą sukėlusį automobilį „Opel Zafira“, tačiau vairuotojas reikalavimui nepakluso ir, padidinęs greitį, nurūko toliau. Pareigūnai jį nusivijo kelio Mažeikiai–Plungė–Tauragė link. Pasiekęs žiedinę sankryžą, vairuotojas pasirinko Plungės link, ir pavažiavęs dar apie 1,5 km, sustabdė automobilį, supratęs, jog pasprukti nuo jį besivejančių pareigūnų nepavyks. Kaip vėliau paaiškėjo, 21-erių m. Mažeikių r. Pagardės k. gyventojas nuo pareigūnų spruko neatsitiktinai.

   Automobilyje – cigaretės

Patikrinus automobilį, jo viduje rasta kartotinių dėžių, kuriose buvo gabenama 3500 pakelių cigarečių „FEST“ su Baltarusijos banderolėmis, 7450 pakelių cigarečių „NL NEW LINE FULL FLAWOR“ be banderolių su Rusijos federacijos žymėjimais, 50 pakelių cigarečių „METRO RED LINE“ be banderolių bei 500 pakelių cigarečių „Winston Blue“ su Rusijos Federacijos banderolėmis. Iš viso automobilyje aptikta 11500 pakelių cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka. Visų automobiliu gabentų kontrabandinių cigarečių vertė siekia 28789,50 eurų, t. y. 757 MGL.

Gresia baudos

Anksčiau su policija reikalų neturėjusio vyriškio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, už ką gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų, taip pat pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl nepaklusimo reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode