Brakonieriai darbuojasi ir dieną

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Mažeikių rajono agentūros specialistai sulaikė vyrą, kuris žvejojo bučiukais. Nors bučiukais galima gaudyti tik vėžius, vyras sugautų lynų nepaleido. Dabar jam teks sumokėti nemenką baudą ir atlyginti 650 eurų žalą žuvų ištekliams.

ŠRAAD Mažeikių rajono agentūros specialistai organizavo žuvų išteklių apsaugos reidą bei akciją ,,Automobilį statyk atsakingai“. Buvo patikrinti labiausiai žvejų pamėgtas Juodeikių tvenkinys ir Plinkšių ežeras. Aplinkosaugininkai patikrino 14 sutiktų žvejų ir nustatė šiurkštų žūklės taisyklių pažeidimą.

Pilietis J. T. Plinkšių ežere žvejojo dviem bučiukais, skirtais vėžiams gaudyti, bei sugavo 10 lynų, kuriuos neteisėtai pasiėmė ir nepaleido atgal į tą patį vandens telkinį, kaip tai numato mėgėjiškos žvejybos taisyklės. Pažeidėjui surašytas protokolas (ATPK 87str. 3d.) už mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimą žvejojant draudžiamu būdu. Vyrui gresia bauda iki 289 eurų. Be to, konfiskuoti 2 bučiukai ir sugauta žuvis. Pažeidėjui taip pat bus paskaičiuota žala žuvų ištekliams, kuri sieks apie 650 eurų.

Reido metu nustatyti ir du pakrančių apsaugos juostų pažeidimai. Poilsiautojai automobilius buvo pasistatę pat prie Juodeikių tvenkinio ir Plinkšių ežero, tuo tarpu transporto priemones prie vandens telkinių galima statyti ne arčiau kaip 25 metrų atstumu. Už paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 55 str. 1 d.) numato baudą piliečiams iki 144 eurų.

Artūras KONDERAUSKAS

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento

Administravimo ir teisės skyriaus vyriausiasis specialistas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode