Marcinkevičius




Artėjantys Drakono metai: kaip pasipuošti namus šventėms?

drakonasŽiemos šventės jau visai ne už kalnų. Dar nespėjote pasipuošti Kalėdoms? Ką gi, patarimų, kaip šiai šventei dekoruoti namus tikriausiai nereikia: juk kasmet puošiate eglutę, kabinate lemputes, užsidegate žvakių ir pasikabinate ant durų vainiką, tiesa?

Nusibodo įprastinis dekoras? Norite pagyvinti namus naujomis detalėmis? Siūlome nepamiršti, kad 2024-ieji, pagal kinų kalendorių, bus Drakono metai. Galbūt verta į namų interjerą įnešti „drakoniškų liepsnų“?

Nuspręskite, kokia bus spalvų paletė

Bene svarbiausias klausimas, kuriant namų dekorą, yra šis – kokia gi bus spalvų paletė? Žiemos švenčių metu įprastai vyrauja raudoni, žali, sidabriniai ar auksiniai atspalviai. Vis dėlto, jeigu tradicinė namų puošyba nusibodo ir norite pagyvinti dekorą naujomis idėjomis, siūlome nepamiršti, kad 2024-ųjų metų simbolis – drakonas.

O ar žinojote, kad kinų mitologijoje drakonas yra siejamas ne tik su raudona spalva? Sakoma, kad šis fantastinis gyvūnas dar gali būti žalias ir mėlynas, juodas ir baltas, auksinis ir geltonas. Todėl jeigu nusprendėte, kad jūsų namuose vyraus drakoniškoji tematika, galite rinktis šiuos spalvų derinius, kurie simbolizuoja skirtingus metų laikus. Daugiau informacijos apie mitologines reikšmes nesunkiai rasite internete.

Drakonų simbolika dekore

Svajojate apie unikalius kalėdinius papuošimus? Galbūt verta į dekorą įtraukti drakonų simbolikos? Pasigaminkite mažų drakoniukų iš modelino – juos galėsite pakabinti ant eglutės ar kalėdinio vainiko. Ant langų klijuokite ne tik popierines snaiges, bet ir liepsnas – tarytum yin ir yang.

Gaminti papuošimų patys nesiryžtate? Esame tikri, kad parduotuvėse nesunkiai rasite dekoracijų, susijusių su drakonų simbolika. Beje, jei norite sutaupyti, siūlome jas įsigyti tarpušvenčiu – tuo metu prekybos tinkluose taikomos nuolaidos ir akcijos. Naujųjų metų dekoracijas įsigysite kur kas pigiau.

Apsvarstykite, koks turėtų būti apšvietimas

Prietema, žvakės, jaukiai spragsintis židinys, ant eglės žybsinčios lemputės – būtent toks turėtų būti kalėdinis apšvietimas. Norite į namų dekorą įnešti cinkelio? Galbūt verta erdves pagyvinti popieriniais žibintais, kurie asocijuojasi su kinišku drakonu? Pripažįstame, per Kūčias ar Kalėdas tokios dekoracijos gali atrodyti kiek keistokai. Tačiau Naujųjų metų išvakarėse žibintai namus tikrai pagyvins.

23-297

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode