Tyrimas parodė, kad iš kelionių labiausiai tikimės įspūdžių ir nuotykių

Šių dienų keliautojai tradicinius traukos objektus ir poilsio formas keičia autentiškais maršrutais, jie perka ne turizmo produktą, o unikalią emocinę patirtį, neįkainojamas žinias ir nuotykius. Tokią išvadą galima padaryti iš tyrimo, kurį atliko tarptautinės kelionių parodos ADVENTUR 2019 organizatoriai.

Tyrimas, kurį socialiniuose tinkluose atliko ADVENTUR 2019 organizatoriai, parodė, jog iš savo kelionių žmonės labiausiai laukia emocijų. Net 91,3 proc. apklausos dalyvių teigė, kad keliaudami jie tikisi įspūdžių,  60, 9 proc. keliautojų nori parsivežti nepaprastų patirčių, o dar 55,1 proc. – žinių. 50,7 proc. keliauninkų yra pasirengę nuotykiams ir tik 1 proc. norėtų pagulėti ištiesęs kojas prie baseino.

Praėjusiais metais vos 10,6 proc. apklausos dalyvių nebuvo išvykę į jokią kelionę. Po kartą keliavo 34,8 proc. apklaustųjų, po du – 28,5 proc., tris – 15,9 proc. Į savo keliones dažniausiai jie leidosi lėktuvais – net 77,8  proc., automobilį rinkosi – 63,8 proc. keliautojų, autobusą – 32,4 proc. Dar 8,7 proc. keliavo traukiniais ir 2,4  proc. – laivais.

Iš tyrimo matyti, kad populiariausios – pažintinės kelionės. Jas rinkosi 83,6 proc. dalyvavusių apklausoje. Antroji vieta atiteko poilsinėms kelionėms, į tokias leidosi 56,5 proc. apklaustųjų. Dar 15, 9 proc. rinkosi aktyvias sporto keliones, o 14 proc. – nepopuliarius maršrutus.

Kelionės po Lietuvą ir toliau išlieka itin mėgstamos. Net 42,5 proc. apklausos dalyvių teigė, kad per metus pažindami Lietuvą jie praleidžia nuo 1 iki 3 savaitgalių. 40,1 proc. po ją keliauja 4 ar netgi 6 savaitgalius per metus. Į keliones dažniausiai jie leidžiasi su šeima arba bendraminčiais.

Patyrę keliautojai, turizmo ekspertai, kelionių organizatoriai parodoje dalysis patarimais ir asmeniniais atradimais. Kas slepiasi už Indijos lūšnynų durų? Ką galima pamatyti Plungės dvaro 3D holograminiame ture? Kokias skulptūras kuria pirmojo Lietuvoje skulptūrų ir šokolado muziejaus Trakuose įkūrėja?

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode